LeaderDrKongНеЗнайкаLittleArtistMontexLitle PresidentDeliAtlanticCaliforniaBest StyleGoldexLuckySmile
ТОВ «Лідер-Трейдинг»

Телефони по регіонах
з 9:00 до 18:00
e-mail: leadertmLcRWd@jsPЂxukr.net
Нові надходження

Представляємо Вашій увазі надходження компанії Leader Trаding:

СТЕПЛЕР

     
      Ще з часів папіруса постало питання скріплювати написані документи. Папірус згортали в рулони, щоб згортки не розмотувались, їх зв’язували стрічками шовку або будь-яким іншим шматком тканини чи мотузки. Таким чином, перші вигадані кріплення для паперу стали тканина і мотузка.

Пройшло багато часу, папіруси вийшли з вжитку і виникла необхідність скріпляти декілька десятків, сотень листів паперу, складених в стопку. Але і тут людство не стало нічого придумувати, користувалися старим перевіреним способом: кріпили мотузкою або тканиною.

У XVII столітті перший металевий скріплюючий механізм або пристосування для скріплення, був зроблений для виняткового використання королем Франції - Людовиком XV. Кожна скоба для скріплення була ручної роботи і мала емблему королівського будинку. Та все ж, цей пристрій ніколи не був представлений широким масам.

Все ще залишається питанням, кого ж насправді вважати творцем сучасного степлера. Деякі довідники згадують американця Семюеля Слокума. У 1841 році він запатентував свій винахід. За іншими джерелами, першим степлером був Mcgill Single Stroke Staple Press, в який завантажувалася лише одна скоба, що протикає папір в двох крапках. Цей винахід був запатентований в 1866 і 1879 роках.

Фактично слово “степлер” увійшло до обігу в 1909 році. А в 1914 році він з'явився практично у всіх офісах США, але був незручний у використанні. У 1923 році компанія Boston Wire Stitcher Co випустила простішу модель - скоби, склеєні в смугу для простішого використання.  В кінці 1930-х Swingline розробив виріб, в якому відкривалася верхня кришка.

Ось такий складний і тривалий процес створення степлера.

 
Ваш кошик
товарів:
0
на суму: (грн) 0.00
Оформити заказ Реєстрація Забули пароль?
Презентації
Новинки